1 miljoen euro voor 8 Limburgse scholenbouwprojecten

Door Karolien Grosemans op 7 maart 2022, over deze onderwerpen: Onderwijs, Vlaams Parlement

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert ruim 1 miljoen euro in 8 scholenbouwprojecten over de provincie Limburg. In deze nieuwe en hedendaagse schoolgebouwen zullen honderden leerlingen aan een schoolbank kunnen aanschuiven. “De minister drijft het investeringstempo sterk op en lenigt op die manier de grootste noden in onze Limburgse onderwijsinfrastructuur”, verduidelijkt Vlaams Parlementslid Karolien Grosemans (N-VA).

Schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) kunnen voor bouw- of verbouwingswerken financiële steun van AGION (Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs) krijgen. Deze regeerperiode trekt Vlaanderen een half miljard euro extra uit voor scholenbouw: in totaal zal de investeringsteller voor schoolinfrastructuur op wel 3 miljard euro staan. Een nooit geziene investering die de grootste noden binnen het Nederlandstalig onderwijs moet lenigen.

Weyts investeert in de kortste maand van het jaar € 1 miljoen in 8 scholenbouwprojecten over de provincie Limburg. Met deze scholenbouwprojecten zullen honderden leerlingen en scholieren hun schooldagen in gloednieuwe of gerenoveerde schoolinfrastructuur kunnen doorbrengen.

In Riemst kan Vrije Basisschool Den Dries-Trudo-Jekerdal met € 327.800 AGION-subsidies een pastorij renoveren en restaureren tot een schoolgebouw. Buso – kids in Hasselt installeert met €265.300 een ventilatiesysteem. In Genk vernieuwt het Atlas College Genk 6 met € 155.200 bijkomende AGION-subsidies hun stookplaats in het kader van de relancesteun van VEB. Vrije Basisschool – Ticheleer in Wijchmaal (Peer) realiseert met € 102.000 een plat dak en allerhande renovatiewerken aan de bestaande gebouwen.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is