Nieuwe en vernieuwde schoolgebouwen voor honderden leerlingen in Limburg

Door Karolien Grosemans op 4 februari 2022, over deze onderwerpen: Onderwijs, Vlaams Parlement

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert meer dan €850.000 in 9 scholenbouwprojecten in Limburg. “Ook in het nieuwe kalenderjaar 2022 blijven we volop onze schoolgebouwen vernieuwen en moderniseren”, zegt Onderwijsminister Ben Weyts. “Kwaliteitsvol onderwijs gaat samen met kwaliteitsvolle infrastructuur en daarin blijven we investeren. Zo bouwen we ook letterlijk aan de toekomst van Vlaanderen. ”

Deze financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. Vlaanderen investeert deze regeerperiode drie miljard euro in schoolinfrastructuur - een half miljard meer ten opzichte van de vorige regeerperiode.

Weyts investeert in de in de eerste maand van het nieuwe jaar via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) €866.099 in 9 scholenbouwprojecten in Limburg.

In Sint-Truiden kan Vrije Basisschool Klim-op met €108.500 een decentraal ventilatiesysteem plaatsen. Het Atlas College Genk 6 in Genk ontvangt €106.500 euro voor de asbestverwijdering rond de centrale verwarming en herstellingswerken.

"Ook de komende jaren blijft de minister investeren en worden nieuwe Limburgse schoolprojecten ondersteund”, zegt Vlaams Parlementslid Karolien Grosemans (N-VA). “Met extra projecten zoals onze Scholen van Vlaanderen drijven we het investeringstempo zelfs op.”

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is