Vlaanderen investeert in Limburgse schoolinfrastructuur

Door Karolien Grosemans op 1 juni 2021

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) meer dan 5 miljoen euro in 12 scholenbouwprojecten in Limburg. “We hebben rotsvast de ambitie om onze onderwijskwaliteit op te krikken”, zegt Vlaams Onderwijsminister Ben Weyts. “Dan moeten we ook investeren in kwaliteitsvolle klaslokalen en schoolgebouwen. Zeker daar waar de nood hoog is.”

Financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. Deze regeerperiode trekt Vlaanderen een half miljard euro extra uit voor scholenbouw: in totaal zal de investeringsteller voor schoolinfrastructuur op 3 miljard euro staan. Een nooit geziene investering.

Weyts investeert via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) ruim € 24 miljoen in 125 scholenbouwprojecten over gans Vlaanderen waardoor ruim 8.000 leerlingen kunnen genieten van nieuwe of gerenoveerde klaslokalen en schoolinfrastructuur. 

Drie Limburgse scholen krijgen een financiële ondersteuning van meer dan €100.000.  In Hasselt realiseren Middenschool Kindsheid Jesu, Virga Jessecollege – eerste graad en Humaniora Kindsheid Jesu voor 2034 leerlingen met €3.6 miljoen capaciteitsmiddelen noodzakelijke verbouwingswerken aan de bestaande school. Vrije Basisschool -'t Bieske in Lanaken verbouwt met €364.000 de "oude bakkerij" tot een schoolgebouw.

“In Limburg investeren we voor €5.2 miljoen in het vernieuwen en moderniseren van schoolgebouwen. Deze investeringen zijn van groot belang voor de vele leerlingen, leraren en personeelsleden die dagelijks aan de kwaliteit van ons onderwijs werken”, aldus Onderwijsminister Ben Weyts

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is