Half miljoen euro voor 6 scholenbouwprojecten in Limburg.

Door Karolien Grosemans op 19 april 2022, over deze onderwerpen: Onderwijs, Vlaams Parlement
Vlaams Onderwijsminister Ben Weyts geeft groen licht aan 6 scholenbouw- of renovatieprojecten in Limburg. Vlaanderen investeert zo opnieuw in moderne klaslokalen en schoolgebouwen. “Kwaliteitsvol onderwijs vraagt kwaliteitsvolle onderwijsinfrastructuur”, vindt Vlaams parlementslid Karolien Grosemans. "Dit is letterlijk en figuurlijk investeren in en bouwen aan onze toekomst."

De financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. Deze regeerperiode trekt Vlaanderen een half miljard euro extra uit voor scholenbouw: in totaal zal de investeringsteller voor schoolinfrastructuur op wel 3 miljard euro staan. Een nooit geziene investering die de grootste noden binnen voornamelijk het secundair onderwijs moet ledigen.

Limburg

Weyts investeert via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) bijna een half miljoen euro in 6 scholenbouwprojecten in Limburg. Met deze scholenbouwprojecten zullen duizenden kinderen en jongeren hun schooldagen in nieuwe en hernieuwde schoolinfrastructuur kunnen doorbrengen.

Herk-de-Stad

In Herk-De-Stad kan Vrije Basisschool ’t Leer-rijk met €102.000 AGION-ondersteuning twee kleuterklassen met bijhorend sanitair en berging verbouwen. Vrije Basisschool voor Buitengewoon Onderwijs - De Brug in Beverlo (Beringen) realiseert met €101.900 algemene verbouwingswerken aan de klaslokalen en plaats een extra nooddeur i.f.v. de brandveiligheid. “Deze investeringen zijn van groot belang voor de vele leerlingen, leraren en personeelsleden die dagelijks aan de kwaliteit van ons onderwijs werken”, aldus Grosemans.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is