500.000 euro voor drie Limburgse scholenbouwprojecten

Door Karolien Grosemans op 3 juni 2022, over deze onderwerpen: Onderwijs
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert ruim een half miljoen euro in nieuwe en vernieuwde schoolgebouwen. In Limburg kunnen 3 scholenbouwprojecten met deze investering aan de slag. "Vlaanderen bouwt letterlijk aan de toekomst: aan meer en kwaliteitsvolle schoolinfrastructuur", zegt Vlaams parlementslids Karolien Grosemans (N-VA).

Schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) kunnen voor bouw- of verbouwingswerken financiële steun van AGION (Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs) krijgen. Deze regeerperiode trekt Vlaanderen een half miljard euro extra uit voor scholenbouw: in totaal zal de investeringsteller voor schoolinfrastructuur op wel 3 miljard euro staan. Een nooit geziene investering die de grootste noden binnen het Nederlandstalig onderwijs moet lenigen.

Weyts investeert in mei ruim een half miljoen euro in 3 scholenbouwprojecten in Limburg. Met deze scholenbouwprojecten zullen vele leerlingen en scholieren hun schooldagen in gloednieuwe of gerenoveerde schoolinfrastructuur kunnen doorbrengen.

Sint-Truiden & Genk

Zo voert Vrije Basisschool Klim-Op in Sint-Truiden voert met €417.230 renovatiewerken uit aan het gebouw van blok B. 310 leerlingen kunnen gebruik maken van de gerenoveerde infrastructuur. De Vrije Basisschool in Genk voert net geen honderdduizend euro renovatiewerken uit en het Buitengewoon Secundair Onderwijs Sint-Jansberg in Maaseik kan met een ondersteuning van €16.818 de verwarmingsinstallatie vervangen.

Ontdek hier welke scholen extra middelen kregen

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is