Hedendaagse schoolinfrastructuur biedt plaats aan honderden leerlingen

Door Karolien Grosemans op 4 mei 2022, over deze onderwerpen: Onderwijs

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert ruim een half miljoen euro in nieuwe en hedendaagse schoolgebouwen. In Limburg zullen 6 scholenbouwprojecten met deze investering aan de slag kunnen. “Een investering in scholenbouw is een investering in onze kinderen en dus in onze toekomst”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “Goed uitgeruste klassen dragen immers bij aan de kwaliteit van ons onderwijs.”

Schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) kunnen voor bouw- of verbouwingswerken financiële steun van AGION (Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs) krijgen. Deze regeerperiode trekt Vlaanderen een half miljard euro extra uit voor scholenbouw: in totaal zal de investeringsteller voor schoolinfrastructuur op wel 3 miljard euro staan. Een nooit geziene investering die de grootste noden binnen het Nederlandstalig onderwijs moet lenigen.

Limburg

Weyts investeert in april € 510.000 in 6 scholenbouwprojecten over de provincie Limburg. Met deze scholenbouwprojecten zullen vele leerlingen en scholieren hun schooldagen in gloednieuwe of gerenoveerde schoolinfrastructuur kunnen doorbrengen.

In Wellen kan Vrije Basisschool De Bron met € 171.000 AGION-subsidies de klas – en leraarslokalen voorzien van ventilatie. Vrije Basisschool - Helibel Lille in Sint-Huibrechts-Lille (Pelt) kan met € 102.000 lavabo’s en verluchtingssystemen plaatsen en vloeren vernieuwen. Vrije Basisschool - De Wonder-Wijzer in Zutendaal vervangt met € 101.000 het buitenschrijnwerk; deuren, ramen, overkapping en screens.

Overzicht investeringen:

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is