Extra schoolbanken in Limburg

Door Karolien Grosemans op 30 juni 2021, over deze onderwerpen: Onderwijs, Vlaams Parlement

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts sluit het schooljaar 2020-2021 af met steengoed nieuws. 13 Limburgse scholenbouwprojecten zullen met ruim € 2 miljoen hun schoolinfrastructuur kunnen renoveren en moderniseren. “Honderden leerlingen zullen kunnen gebruik maken van gloednieuwe infrastructuur in Limburg”, zegt Weyts. “Ook tijdens de zomervakantie wordt hard gewerkt om bij aanvang van het schooljaar de kinderen voldoende leer- en speelruimte te bieden.”

Deze financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. Deze regeerperiode trekt Vlaanderen een half miljard euro extra uit voor scholenbouw: in totaal zal de investeringsteller voor schoolinfrastructuur op wel 3 miljard euro staan. Een nooit geziene investering die de grootste noden binnen voornamelijk het secundair onderwijs moet ledigen.

Weyts investeert in de laatste maand van het schooljaar via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) bijna € 32 miljoen in bijna 100 scholenbouwprojecten over gans Vlaanderen. In totaal zullen met enkel de nieuwbouwprojecten 12.000 leerlingen gebruik kunnen maken van gloednieuwe schoolinfrastructuur.

In Lommel realiseert Vrije Basisschool - Lommel-West, op de Godfried Bormansstraat voor 219 leerlingen met € 1 miljoen een nieuwe turnzaal en kleutergebouw, de renovatie van het administratieve gedeelte, de uitbreiding van de berging en buitenaanleg. Abdij-internaat Hasp-O Centrum in Sint-Truiden richt voor 80 leerlingen met € 353.000 de gelijkvloerse verdieping herin. Nog in Lommel kan Vrije Basisschool - Lommel-West, op de Martinus Van Gurplaan, voor 98 leerlingen met € 332.000 een nieuwbouw en omgevingswerken verwezenlijken. Vrije Basisschool - De Klimtoren in Lommel voert met € 107.000 een asbestsanering uit.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is