Meer kwaliteitsvolle schoolinfrastructuur in Limburg

Door Karolien Grosemans op 3 maart 2021, over deze onderwerpen: Onderwijs, Vlaams Parlement

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts heeft in februari via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) geïnvesteerd in tientallen scholenbouw- en renovatieprojecten in Vlaanderen. Concreet werd er vorige maand zo’n € 1,5 miljoen geïnvesteerd worden in 15 projecten in de provincie Limburg. “Wij bouwen elke dag aan een betere onderwijskwaliteit voor onze leerlingen”, zegt Weyts. “Die onderwijskwaliteit krikken we mee op door gericht te investeren in onze scholenbouw. De nieuwbouwprojecten in deze investeringsgolf geven plaats aan ruim 3.000 leerlingen.”

Deze financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. Deze regeerperiode trekt Vlaanderen een half miljard euro extra uit voor scholenbouw: in totaal zal de investeringsteller voor schoolinfrastructuur op wel 3 miljard euro staan. Een nooit geziene investering die de grootste noden binnen voornamelijk het secundair onderwijs moet ledigen.

Weyts investeert deze maand via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) ruim € 10 miljoen in bijna 150 scholenbouwprojecten over gans Vlaanderen. 3 Limburgse scholen krijgen een subsidie van meer dan € 100.000. Vrije Basisschool Sint-Trudo in Sint-Truiden kan rekenen op € 1.1 miljoen voor de ingebruikname van een voormalig kerkje en de uitbreiding ervan met een nieuw gebouw met klaslokalen. De Vrije Lagere School - De Parel en de Vrije Basisschool - De Parel in Zutendaal bouwen met € 124.000 bijkomende meisjes - en jongenstoiletten. In Zonhoven renoveert Vrije Basisschool - De Horizon met € 102.000 drie klaslokalen en bouwt een extra leslokaal en een gang inclusief vloeren, elektriciteit, HVAC, sanitair, binnenramen in de gang en schilderwerken. 3 scholen ontvangen een subsidie van minder dan € 100.000 (en meer dan €10.000), dat gaat dan concreet om kleinere herstellingswerken of bijvoorbeeld het vernieuwen van het sanitair.

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is