Vlaanderen bouwt en vernieuwt Limburgse schoolgebouwen

Door Karolien Grosemans op 30 november 2021, over deze onderwerpen: Onderwijs, Vlaams Parlement

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert bijna € 2.5 miljoen in 10 scholenbouwprojecten in Limburg. “De Vlaamse Regering blijft investeren in de kwaliteit van ons onderwijs. Dus ook in de onderwijsinfrastructuur”, verduidelijkt Vlaams parlementslid Karolien Grosemans. “Naast nieuwbouw staan er ook heel wat kleinere ingrepen, zoals dringende werken omwille van overmacht gepland, opdat elk kind veilig en comfortabel naar school kan gaan.”

Deze financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. Deze regeerperiode trekt Vlaanderen een half miljard euro extra uit voor scholenbouw: in totaal zal de investeringsteller voor schoolinfrastructuur op wel 3 miljard euro staan. Een nooit geziene investering die de grootste noden binnen voornamelijk het secundair onderwijs moet ledigen.

Weyts investeert net voor de start van het nieuwe schooljaar via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 2.4 miljoen in 10 scholenbouwprojecten in Limburg. Met deze scholenbouwprojecten zullen vele kinderen en jongeren hun schooldagen in gloednieuwe schoolinfrastructuur kunnen doorbrengen.

Limburg

In Heusden-Zolder realiseert de Vrije Kleuterschool - De Toverfluit met €1,4 miljoen een nieuwbouw, verbouwingswerken en omgevingswerken voor 141 leerlingen. Vrije Basisschool Het Appelmanneke in Hoepertingen (Borgloon) realiseert voor 127 leerlingen met €270.500 de renovatie en de uitbreiding van het sanitair, de renovatie van de kleuterklas voor de instappertjes, het bijbouwen van een leraarslokaal en directielokaal en de afbraak van de buitenberging en het oude afdak. Het Atlas College Genk 1 en het Atlas College Genk 2 herstellen met €174.900 de platte daken.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is