2 miljoen voor Limburgse scholen

Door Karolien Grosemans op 9 februari 2023, over deze onderwerpen: Onderwijs

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert in januari € 2 miljoen in gloednieuwe en te renoveren schoolgebouwen in Limburg. Maar liefst 11 scholenbouwprojecten zullen met deze infrastructuurmiddelen aan de slag kunnen. In deze regeerperiode investeren we € 3 miljard in schoolinfrastructuur. Dit is een extra investeringsimpuls van
€ 500 miljoen t.o.v. de voorbije jaren. Dat is historisch. Hiermee investeren we niet alleen in de scholenbouw, maar ook in de onderwijskwaliteit. En dus in de toekomst van onze kinderen

Heel wat scholen in Limburg hebben nood aan middelen om te kunnen renoveren, vernieuwen of om de capaciteit uit te breiden. De Vlaamse Overheid investeert daarom fors in schoolinfrastructuur. Deze regeerperiode wordt maar liefst € 3 miljard uitgetrokken, dat is nog eens € 500 miljoen meer dan in de vorige regeerperiode, toen de inhaalbeweging werd ingezet. De prioriteit ligt bij het secundair onderwijs, waar de noden het hoogst zijn. Maar ook in de andere onderwijsniveaus wordt geïnvesteerd.

Weyts investeert € 2 miljoen in 11 scholenbouwprojecten in Limburg. Hierdoor zullen leerlingen en scholieren hun schooldagen in gloednieuwe of gerenoveerde schoolinfrastructuur kunnen doorbrengen. 

Zo kan de Vrije Basisschool ’t Klavertje in Koersel rekenen op € 807.000 voor een nieuwbouw en verbouwingswerken. De aangepaste infrastructuur biedt plaats aan 60 leerlingen. Met € 590.800 bouwt Vrije Basisschool ’t Molenholleke in Heusden-Zolder voor 109 leerlingen een nieuwbouw. Er worden ook verbouwingswerken uitgevoerd en een nieuwe speelplaats aangelegd. In Hasselt verbouwt Vrije Basisschool De Boomgaard met € 168.000 een klaslokaal tot sanitaire ruimte.

8 scholen krijgen ook een subsidie van meer dan € 10.000 voor kleinere herstellingswerken of het vernieuwen van bijvoorbeeld het sanitair.

We blijven zo inzetten op de vernieuwing en de modernisering van het onderwijspatrimonium in Vlaanderen. De investering van € 2 miljoen in Limburg is van groot belang voor de vele leerlingen, leraren en personeelsleden die dagelijks aan de kwaliteit van ons onderwijs werken.

De volledige lijst kan u hieronder bekijken.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is