50 deelnemers aan eerste kerstmaaltijd OCMW

Door Karolien Grosemans op 28 december 2015, over deze onderwerpen: Herk-de-Stad, OCMW

Het OCMW van Herk-de-Stad organiseerde voor het eerst een kerstmaaltijd voor kansarmen. 50 personen kwamen in de lokalen van KSJ-Berbroek genieten van een viergangenmenu met een cadeautje erbovenop.

“Het kerstmenu werd op kerstdag, 25 december, georganiseerd”, legt OCMW-voorzitter Karolien Grosemans (N-VA NIEUW) uit. “Toch waren tien vrijwilligers bereid de handen uit de mouwen te komen steken. Onder hen zeven raadsleden van meerderheid en oppositie. Ook ikzelf wou graag mijn steentje bijdragen.”

“Het initiatief viel duidelijk in de smaak, letterlijk en figuurlijk.  De deelnemers genoten niet alleen van het lekkere eten, maar ook van het sociale contact. Ze vroegen zelfs naar muziek om te dansen, de sfeer zat er zeker in. Op hun vraag gaan we er een jaarlijkse traditie van maken.”

“Voor de volgende editie denk ik aan een samenwerking met andere organisaties, zoals CAW, Sint-Vincentius, de ondernemersclub H2O,... Door samenwerking kunnen we er nog een mooier feest van maken. Er is zeker nog plaats voor verbetering.  Zo bleken verscheidene personen zich niet te hebben ingeschreven, omdat ze moeilijk ter plaatse raakten. Volgende keer werken we met vrijwilligers die de mensen zonder eigen vervoer brengen en halen. Ik verwacht dan ook meer volk, dus tegen dan doe ik een oproep naar extra vrijwilligers. De aanwezigen kregen een filmticket en voor de kinderen was er een extra cadeautje. Kortom: een positief en geslaagd initiatief. Ik ben door alle saneringen en besparingen binnen het OCMW en ben tevreden dat ik me nu eindelijk kan toeleggen op de kerntaak van het OCMW: kansarmoede bestrijden.”

Luc Weyens, website HBVL © 2015 Concentra

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is