5,5 miljoen voor scholenbouw in Limburg

Door Karolien Grosemans op 6 februari 2024, over deze onderwerpen: Onderwijs

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert deze maand € 5,5 miljoen in scholenbouw in Limburg. 6 Limburgse scholen kunnen met een investering van meer dan € 100.000 aan de slag. 8 andere scholen krijgen een ondersteuning van meer dan € 10.000.
Deze regering blijft volop inzetten op de vernieuwing en de modernisering van de onderwijsinfrastructuur in heel Vlaanderen. Daarom trekken we deze regeerperiode € 500 miljoen extra uit om schoolinfrastructuur te vernieuwen. In totaal zal er deze periode een recordbedrag van € 3 miljard geïnvesteerd worden. Investeren in onderwijsinfrastructuur blijft noodzakelijk voor een betere onderwijskwaliteit.

Schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) kunnen voor bouw- of verbouwingswerken financiële steun van AGION (Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs) krijgen. Vlaanderen trekt deze regeerperiode € 500 miljoen extra uit voor scholenbouw. In totaal zal er voor schoolinfrastructuur € 3 miljard geïnvesteerd worden. Een nooit geziene investering in het Nederlandstalig onderwijs, met een focus op het secundair onderwijs, waar de noden het hoogst zijn.

Weyts investeert nu € 5,5 miljoen in Limburgse scholenbouwprojecten. Deze investeringen zijn van groot belang voor de vele leerlingen, leraren en personeelsleden die dagelijks aan de kwaliteit van ons onderwijs werken. Dankzij deze projecten zullen honderden leerlingen en scholieren hun schooldagen in gloednieuwe of gerenoveerde schoolinfrastructuur kunnen doorbrengen. In 6 Limburgse scholen wordt meer dan € 100.000 geïnvesteerd in scholenbouw. 8 andere scholen krijgen meer dan € 10.000, vaak voor kleinere herstellingswerken of bijvoorbeeld het vernieuwen van het sanitair.

Vrije Basisschool 't Oogappeltje in Halen verkrijgt voor 160 leerlingen € 3,2 miljoen voor een nieuwbouw en omgevingswerken. Hasp-O Centrum 1, 2, 3 en 4 in Sint-Truiden renoveert met € 759.000 de schoolgebouwen. Het gaat om een verhoging op een eerder toegekende subsidie. In Genk vervangt het Atlas College Genk 3 en 7 met € 580.000 het buitenschrijnwerk. Vrije Basisschool voor Buitengewoon Onderwijs - St.-Elisabethschool voor Buitengewoon Basisonderwijs in Peer koopt voor met € 280.000 een woning aan op de Sint-Trudostraat. Een investering voor 276 leerlingen.

Een volledige lijst van alle projecten kan u hiernaast terugvinden.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is