6 miljoen extra voor Limburgse scholen

Door Karolien Grosemans op 16 maart 2023, over deze onderwerpen: Onderwijs

Vlaams Onderwijsminister Ben Weyts investeert bijna €6 miljoen in 25 scholenbouwprojecten in Limburg. Daarmee zet Weyts de investeringen in gloednieuwe en gerenoveerde Limburgse schoolgebouwen onverminderd verder. Duizenden leerlingen zullen samen met het onderwijspersoneel van deze nieuwe en vernieuwde schoolgebouwen gebruik kunnen maken. “Kwaliteitsvol onderwijs is onlosmakelijk verbonden met kwaliteitsvolle onderwijsinfrastructuur”, zegt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts.

Schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) kunnen voor bouw- of verbouwingswerken financiële steun van AGION (Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs) krijgen. Deze regeerperiode trekt Vlaanderen drie miljard euro uit om schoolinfrastructuur te vernieuwen en uit te breiden. Dat is een half miljard euro extra in vergelijking met de vorige regeerperiode.

Weyts investeert in de maand maart bijna €6 miljoen euro in 25 scholenbouwprojecten verspreid over Limburg.  Met deze scholenbouwprojecten zullen leerlingen en scholieren de lessen in gloednieuwe of gerenoveerde schoolinfrastructuur kunnen doorbrengen.

De volledige lijst met projecten kan u in bijlage lezen. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is