Brecht Vermeulen vervangt Peter De Roover als voorzitter Kamercommissie Binnenlandse Zaken

Door Karolien Grosemans op 6 november 2014, over deze onderwerpen: Defensie, Parlement

BRUSSEL 06/11 (BELGA) = N-VA-Kamerlid Brecht Vermeulen neemt van partijgenoot Peter De Roover het voorzitterschap over van de Kamercommissie Binnenlandse Zaken. Aan Franstalige kant was gemor opgestegen over de "notoire separatist" aan het hoofd van de commissie, al onderstreepte De Roover van bij de start dat hij slechts tijdelijk Siegfried Bracke verving die Kamervoorzitter werd.

N-VA had de verschillende commissievoorzitters destijds slechts voorlopig aangeduid, in afwachting van duidelijkheid over alle in te vullen posten. Donderdag heeft de fractievergadering van de partij de commissies definitief toegewezen.

Vermeulen wordt nu dus voorzitter van de commissie Binnenlandse Zaken, terwijl Karolien Grosemans de commissie Landsverdediging op zich neemt. Bij de bijzondere commissies neemt Sophie De Wit 'Verzoekschriften' op zich, Peter Buysrogge 'Legeraankopen' en Bert Wollants 'Klimaat en Duurzame Ontwikkeling'.

Oud-voorzitter van de Vlaamse Volksbeweging Peter De Roover blijft dus geen voorzitter van de commissie Binnenlandse Zaken. Hij krijgt wel de leiding over de commissie herziening van de Grondwet en de hervorming van de instellingen, al zal die met de aangekondigde communautaire rust wellicht heel wat minder werk hebben dan in de vorigelegislatuur.

© 2014 BELGA

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is