Conferencepeer verovert Mexico

Door Karolien Grosemans op 7 november 2019, over deze onderwerpen: Parlement, Landbouw

Peren van bij ons worden sinds kort ook uitgevoerd naar de Mexicaanse markt. Dat kwam Vlaams Parlementslid Karolien Grosemans (N-VA) te weten na een vraag aan minister Crevits in de commissie Landbouw. “Om de problemen in de hardfruitsector het hoofd te bieden hebben we nood aan grote nieuwe afzetmarkten. Mexico is dus een geschenk uit de hemel”, aldus Grosemans.

Onze Limburgse fruittelers hebben het moeilijk om hun vruchten aan de man te brengen. Het nog steeds voortdurende Russische embargo speelt daarin een grote rol. Ook de Brexit zorgt voor veel onzekerheid rond de grote Britse afzetmarkt. “We zijn al een hele tijd samen met de VLAM op zoek naar nieuwe afzetmarkten voor ons hardfruit”, legt Grosemans uit, “Mexico hapte toe en de nodige protocollen zijn hiervoor begin dit jaar al ondertekend. De uitvoer kan nu dus echt beginnen. Het is nog te vroeg om al te kunnen aangeven over hoeveel ton fruit het  op jaarbasis zal gaan, maar Mexico is uiteraard potentieel een erg grote afnemer."

Eerder werden al 3 andere nieuwe afzetmarkten effectief geopend: Canada, Brazilië en Vietnam. Deze waren tot nu toe goed voor de afzet van 802 ton hardfruit ter waarde van 872.000 euro.  

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is