€ 4,6 miljoen voor scholenbouwprojecten in Limburg

Door Karolien Grosemans op 27 november 2022, over deze onderwerpen: Onderwijs

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts zal € 4,6 miljoen euro investeren in scholenbouw in de provincie Limburg. 10 Limburgse scholen kunnen met een investering van meer dan € 100.000 aan de slag. “We blijven hiermee bouwen aan de toekomst van ons Limburgs onderwijs", aldus Vlaams parlementslid Karolien Grosemans. 

Schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) kunnen voor bouw- of verbouwingswerken financiële steun van AGION (Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs) krijgen. Vlaanderen trekt deze regeerperiode € 500 miljoen extra uit voor scholenbouw. In totaal zal er voor schoolinfrastructuur € 3 miljard geïnvesteerd worden. Een nooit geziene investering in het Nederlandstalig onderwijs, met een focus op het secundair onderwijs, waar de noden binnenkort het hoogst zullen zijn.

Weyts investeert deze maand ruim € 4,6 miljoen in Limburgse scholenbouwprojecten. Dankzij deze projecten zullen honderden leerlingen en scholieren hun schooldagen in gloednieuwe of gerenoveerde schoolinfrastructuur kunnen doorbrengen. In 10 Limburgse scholen wordt meer dan € 100.000 geïnvesteerd in scholenbouw. 9 andere scholen krijgen meer dan € 10.000, vaak voor kleinere herstellingswerken of bijvoorbeeld het vernieuwen van het sanitair.
In Hamont-Achel ontvangen Vrije Kleuterschool en Vrije Lagere School De Robbert € 1,1 miljoen voor verbouwingswerken aan de bestaande basisschool en een nieuwbouw en omgevingswerken. Vrije Kleuterschool Wiebelwoud, Vrije Basisschool voor Buitengewoon Onderwijs De Regenboog en Vrije Lagere School HARTeLU(s)T, campus Kerkstraat in Tessenderlo verkrijgen € 837.500 bovenop een eerder toegekende subsidie voor dakwerken, een nieuwe speelplaats en verharding. Een eerder toegewezen investering voor de aankoop van een klooster voor Vrije Basisschool Tuinwijk in Hasselt wordt verhoogd met € 568.800.

De volledige lijst kan u hiernaast vinden. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is