"Geen belangstelling voor huiswerkbegeleiding"

Door Karolien Grosemans op 3 januari 2023, over deze onderwerpen: Herk-de-Stad

“Geen belangstelling voor huiswerkbegeleiding”

Personenbelasting: Herk-de-Stad behoudt het eigen aandeel in de personenbelasting in 2023 op 7 procent. De gemeenteraad heeft dat tarief goedgekeurd. Deze aanslagvoet vertoont een lange constante. De belasting steeg in 2001 van 6 naar 7,5 procent. Dat percentage werd in 2005 teruggebracht tot 7 procent. Dat percentage is sindsdien behouden gebleven. “Met 7 procent zitten we netjes onder het Vlaamse gemiddelde”, zegt burgemeester Bert Moyaers (Vooruit).

Stijging kosten: De stijging van de energiekosten en de toenemende inflatie hebben een impact op de uitgaven van de stad. Dat blijkt uit de aanpassing van het meerjarenplan voor de periode 2020-2025 van de stad. “De stijging van de energieprijzen zorgt voor een extra uitgave voor energie van 900.000 euro”, legt burgemeester Moyaers uit. De inflatie heeft een impact op de indexering van de lonen van het personeel. “We houden rekening met een stijging van de personeelskosten met 3,8 miljoen euro”, aldus nog de burgemeester.

Geen huiswerkbegeleiding: Fractieleider Karolien Grosemans van de N-VA-oppositie vindt het merkwaardig dat de stad geen ruimte voorziet voor de organisatie huiswerkbegeleiding. “De scholen geven aan dat daarvoor geen belangstelling bestaat”, zegt schepen van Sociale zaken Toon Durwael (cd&v). (lw)

Meerderheid: Vooruit (6), cd&v (5), Open Vld (5)

Oppositie: N-VA (4), NIEUW (1), Groen (1), Onafhankelijk (1)

BRON: Het Belang van Limburg*, Di. 03 Jan. 2023, Pagina 23

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is