Gitte voor één dag Vlaams Parlementslid

Door Karolien Grosemans op 17 oktober 2019

In het kader van de YOUCA Action Day mocht Gitte Daniels uit Bree voor één dag de taken van Vlaams Parlementslid Karolien Grosemans (N-VA) overnemen. YOUCA is een vzw die geld inzamelt in binnen- en buitenland en op 17 oktober leerlingen stage liet lopen in verschillende beroepssectoren.

De dag begon al meteen met de eerste commissie onderwijs van deze legislatuur: “Hier kwam ik meer te weten over thema’s zoals het lerarentekort en de kennis van het Nederlands”, aldus Daniels. Na een lekkere spaghetti en een groepsfoto met de andere YOUCA-leerlingen volgde een rondleiding door de gebouwen van het Vlaams Parlement: “Ik was onder de indruk van de vele zalen en van de Koepelzaal in het bijzonder” , vult Daniels aan. De dag eindigde nog met een bezoek aan de buren: de Kamer en de Senaat.

Deze dag stond in het teken van YOUCA, een vzw die al 14 jaar lang elk jaar jongeren aan het werken zet voor het goede doel. Dit jaar gaat het loon (55 euro) naar Trias in Guinee en enkele projecten in België. Het thema van dit jaar was “verBAAS jezelf” , een slogan die het zelfvertrouwen van de leerlingen aanwakkert en hen zin geeft om te ondernemen.

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is