Karolien Grosemans nieuwe N-VA-coördinator Defensie

Door Karolien Grosemans op 8 november 2012, over deze onderwerpen: Parlement, Defensie

De N-VA-fractie van de Kamer heeft Karolien Grosemans aangeduid als coördinator in de commissie Defensie. Ze neemt deze taak over van collega Theo Francken.

Als enige vrouw binnen de commissie bewijst Grosemans al langer dat ze haar mannetje kan staan. Vanaf nu zal ze niet enkel haar eigen werkzaamheden, maar ook die van de drie andere N-VA-commissieleden – stuk voor stuk toekomstige burgemeesters – in goede banen moeten leiden.

Karolien Grosemans hoopt als coördinator de N-VA een stap dichter bij de doelstellingen van de partij te brengen. Stokpaardje van de N-VA is de oprichting van een eengemaakt Benelux-leger of een ‘Leger van de Lage Landen’. Met een dynamisch, modern en fit Benelux-leger kunnen we de werking en de middelen stroomlijnen en rationaliseren.

Grosemans blijft zich ondertussen verder toespitsen op haar eigen specialiteiten in de commissie: investeringen, legeraankopen en de medische sector van Defensie. De aandacht van de Limburgse politica gaat tot slot ook uit naar de activiteiten van Defensie in Limburg.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is