N-VA hekelt parkeerbeleid Herk-de-Stad

Door Karolien Grosemans op 25 december 2010, over deze onderwerpen: Herk-de-Stad

Op vrijdag 23 december voert N-VA-NIEUW actie tegen het parkeerbeleid in het centrum van Herk-de-Stad. Voertuigen waarop geen parkeerschijf ligt, krijgen er één van N-VA-NIEUW. Een vroeg kerstcadeau waardoor automobilisten torenhoge boetes vermijden.

Sinds de invoering van de blauwe zone in het centrum zijn automobilisten verplicht om hun parkeerschijf te leggen. N-VA-NIEUW deed in november en december zelf een onderzoek om te controleren hoeveel bestuurders hun parkeerschijf leggen. Volksvertegenwoordiger Karolien Grosemans: “Maar liefst 30 % van de gecontroleerde auto’s was niet in orde. Zij riskeren boetes van € 25 tot € 75. Belangrijk detail, dit zijn geen gewone politieboetes maar gemeentelijke administratieve sancties. De opbrengst is dus voor de gemeentekas.”

Wat stel N-VA-NIEUW voor?

De Herkenaar moet beter geïnformeerd en gesensibiliseerd worden. Daarnaast zijn de boetes veel te hoog, er zou een maximum van 15 euro moeten zijn. N-VA-NIEUW hoopt dat er snel een evaluatie en bijsturing van het huidig parkeerbeleid komt.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is