OCMW en Sint-Vincentius pakken samen armoede aan

Door Karolien Grosemans op 8 juni 2017, over deze onderwerpen: Herk-de-Stad, OCMW

Herkenaren die het financieel moeilijk hebben, moeten vaak op zoek naar extra steun. Het OCMW en de armoedevereniging Sint-Vincentius vullen elkaar hier goed aan. Het OCMW voorziet na een sociaal onderzoek in financiële steun, budgetbegeleiding en hulp in de zoektocht naar een job. De vrijwilligers van Sint-Vincentius organiseren op hun beurt een maandelijkse voedselbedeling voor een 120-tal kansarmen. Iedereen is hier welkom, ongeacht hun achtergrond, geloof of politieke voorkeur. Daarnaast voorziet de organisatie ook in verzorgingsproducten en speelgoed voor de kinderen bij speciale gelegenheden zoals Sinterklaas.

In Herk-de-Stad gaat de samenwerking nog een stapje verder dan in andere gemeenten. Het OCMW huisvest namelijk deze armoedevereniging in hun gebouw. Bovendien stellen ze frigo’s en diepvriezers ter beschikking om het voedsel te bewaren. Verder steekt de klusjesdienst van het OCMW ook een handje toe bij de ophaling van de producten bij de voedselbank. Via hun samenwerking met de veiling kunnen ze ook verse groenten en fruit bedelen.

OCMW-voorzitter Karolien Grosemans: “Alle vrijwilligers die zich dagelijks inzetten om Herkenaren die het financieel moeilijk hebben te helpen, verdienen een pluim. Armoedebestrijding is een belangrijke kerntaak van het OCMW. Via deze samenwerking en ondersteuning zijn we alvast op goede weg. Maar hier stopt het niet. We moeten steeds verder blijven denken en kijken welke concrete stappen we in de toekomst kunnen zetten en welke samenwerkingen nog mogelijk zijn.”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is