OCMW-voorzitter Karolien Grosemans informeert

Door Karolien Grosemans op 30 oktober 2017, over deze onderwerpen: Herk-de-Stad, OCMW

Berichten uit het OCMW

Het OCMW investeert in uitzonderlijke mensen

De Regenboog en Autisme Limburg organiseren het project ‘speelplezier’. Een speelpleinwerking op maat van kinderen met een beperking. Op verschillende Limburgse locaties gingen activiteiten door tijdens de zomervakantie. Meer ondersteuning en begeleiding is nodig. Ons OCMW financierde mee. Voor meer info kan u het OCMW contacteren. Ook volgend jaar doen we mee.

 

Kan u goed luisteren?

Sommige mensen voelen zich eenzaam en hebben weinig contacten. Wij willen met vrijwilligers het isolement van deze kwetsbare groep doorbreken. Daarom richt het OCMW bezoekersteams op en roept het vrijwilligers op om in te stappen. De vrijwilligers leggen huisbezoeken af, zijn gesprekspartner en geven info over de dienstverlening van het OCMW. Het OCMW biedt training, vorming en een verzekering. Kandidaten kunnen zich aanmelden op het OCMW. Welkom!

Handig die stad-app!

De gemeentelijke website en Facebook geven al veel informatie over het OCMW. Dit gaat van de werking van ons Sociaal Huis tot praktische tips over energieverbruik. We willen duidelijk en klantvriendelijk met de Herkenaar communiceren. Binnenkort is het OCMW ook bereikbaar via de stad-app. Als je die op je GSM of tablet installeert, hebt je meteen alle info over ons.

Met de trajectgezel kan het misschien wel?

De Winning is een sociale onderneming uit Lummen die moeilijk bereikbare werkzoekenden helpt om werk te zoeken, te vinden én te behouden. Ons OCMW ging een samenwerking met hen aan. Een trajectgezel geeft begeleiding op maat om zo stap voor stap naar een opleiding of tewerkstelling toe te werken. Dit kan gaan van zelfvertrouwen geven en sollicitatietraining tot het aanleren van vaardigheden. Meer info bij onze dienst.

Samen strijden tegen sociale fraude

Zwartwerk, het niet naleven van arbeids- en loonvoorwaarden, uitkeringsfraude, domiciliefraude,… Het zijn maar enkele voorbeelden van fraude die vanaf nu door de OCMW-raad gemeld worden aan het federale meldpunt sociale fraude. Het OCMW van Herk-de-Stad stapt als pionier hierin mee.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is