Overstap van Kamer naar Vlaams Parlement

Door Karolien Grosemans op 20 juni 2019

Vanmiddag heeft Karolien Grosemans (N-VA) in het Vlaams Parlement de eed afgelegd als volksvertegenwoordiger. Een opmerkelijke overstap voor de Herkse, na negen jaar in de Kamer. “Ik ben helemaal klaar om me te storten op de uitdagingen die het Vlaamse niveau te bieden heeft”, klinkt het.

Sporen verdiend in onderwijs

Grosemans voltooide een opleiding Germaanse filologie aan de KU Leuven en heeft 17 jaar ervaring als leerkracht middelbaar onderwijs. “Onderwijs is een thema dat me nauw aan het hart ligt en waar ik graag mijn tanden zou inzetten”, aldus Grosemans, “Maar op dit moment blijft het nog even koffiedik kijken hoe de thema’s verdeeld zullen worden. Ik pin me nergens op vast.”  

Limburg op de kaart zetten

“Ongeacht welke onderwerpen ik zal opvolgen, tijdens mijn periode in het parlement zal ik steeds de Limburgse belangen voor ogen houden”, legt Grosemans uit. In onze provincie hebben we een aantal belangrijke uitdagingen waar het Vlaams Parlement een sleutelrol in kan en moet spelen. De uitbreiding van de UHasselt, de ondersteuning van de fruitsector of een doorbraak in het dossier rond de Noord-Zuidverbinding zijn maar enkele voorbeelden van het werk dat voor Limburg op de plank ligt. “Hier zal ik de komende vijf jaar alvast mijn schouders onder zetten”, besluit Grosemans.

(Foto © Belga)

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is