Drie kersverse Limburgse politici naar Brussel

Door Karolien Grosemans op 15 juni 2010, over deze onderwerpen: Parlement, Verkiezingen 2010

Hasselt - De kiezer stuurt drie nieuwe Limburgse gezichten naar Brussel: Steven Vandeput, Kim Geybels en Karolien Grosemans, een trio van de N-VA.

N-VA mag maar liefst drie verse politici, nobele onbekenden, naar Brussel sturen. Karolien Grosemans en Steven Vandeput zetelen in de kamer, Kim Geybels in de senaat.

De 29-jarige Geybels kreeg gisteren haar eerste mediadoop en mocht al onmiddellijk debuteren op de VRT. De Lummense is spoed- en MUGarts in het Mariaziekenhuis in Neerpelt. 'Mijn agenda zal de komende jaren nog drukker zijn', lacht ze. 'Ongeveer 2,5 jaar geleden ben ik me actief beginnen engageren binnen de N-VA. De partij sprak me aan omwille van haar realistische en inhoudelijk erg sterke standpunten.'

Andere neofiet is Karolien Grosemans (39), gemeenteraadslid uit Herk-de-Stad. In 2007 kwam ze voor de eerste keer op. Grosemans heeft twee zonen en geeft Nederlands en Engels aan vijfdejaars op Campus Amandina. Sinds 2005 is ze lid van N-VA en sinds 2007 bestuurslid van N-VA Limburg. In 2008 werd ze verkozen tot Limburgs ondervoorzitter.

Nummer drie is Steven Vandeput (42), voormalig provinciaal voorzitter van de N-VA die al een tijd meedraait binnen de partij. Vandeput heeft een zoon en dochter en woont in Hasselt. Hij is afgevaardigd bestuurder van Engineering Interieur en Bouwprojecten. Bij de verkiezingen in 2009 stond hij op de eerste opvolgersplaats. 

pdp, Het Nieuwsblad © 2010 Corelio

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is