Weyts steunt 15 scholenbouwprojecten in Limburg

Door Karolien Grosemans op 3 februari 2021, over deze onderwerpen: Onderwijs, Vlaams Parlement
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert meer dan € 14 miljoen in 15 scholenbouwprojecten in Limburg. “We investeren daar waar de noden het grootst zijn en focussen voornamelijk op het secundair onderwijs”, zegt Weyts. “In deze regeerperiode investeren we 3 miljard euro in schoolinfrastructuur. Dat is nog nooit gezien. Hiermee kunnen we de grootste noden lenigen.”

Deze financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. Vlaanderen investeert deze regeerperiode drie miljard euro in schoolinfrastructuur - een half miljard meer ten opzichte van de vorige regeerperiode.

Weyts investeert in de in de eerste maand van het nieuwe jaar via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) € 14.287.444 in maar liefst 15 Limburgse scholenbouwprojecten.

Acht Limburgse scholen krijgen een subsidie van meer dan €100.000.  WICO en het Buitengewoon Secundair Onderwijs Sint-Jozef in Pelt kunnen rekenen op €11,4 miljoen voor een nieuwbouw en renovatie op campus Sint-Maria. Het betreft een verhoging van een eerder toegekende subsidie. Vrije Basisschool - De Dommelbrug in Peer ontvangt € 957.000 voor een nieuw schoolgebouw ter vervanging van een bestaand gebouw dat gesloopt wordt. Ook de vernieuwing van de buitenomgeving met een nieuwe overdekte speelplaats, een open speelplaats, groen en eerste uitrusting behoren tot het bouwprogramma. In Beringen realiseren Spectrumcollege Middenschool Sint-Jan, Spectrumcollege Bovenbouw Sint-Jozef, Spectrumcollege Bovenbouw Sinte-Lutgart en Spectrumcollege Bovenbouw VTI met €584.000 capaciteitsmiddelen een nieuw gebouw met extra klassen. Het gaat om een verhoging.

”Leerlingen, leerkrachten en ouders begrijpen sinds de uitbraak van de coronacrisis nog beter hoe ontzettend belangrijk scholen en klassen zijn”, zegt Weyts. “We moeten dan ook volop blijven investeren in de vernieuwing en de verbetering van ons onderwijspatrimonium. Je kan niet investeren in onderwijskwaliteit als je niet tegelijkertijd investeert in de kwaliteit van de onderwijsinfrastructuur”. 

 

Hieronder vind je overzicht van de scholen en het bedrag van de subsidie.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is